Välkommen till Hornborgasjöns Stugby!
Stugor
Hitta hit!
Sevärt i trakten
Hyrpriser
LänkarInformation in English
Deutch
Dutch
Español
Konsthall


Bokningar
Tel/Fax
0511-600 40
stugby@hornborgasjon.com

Hornborgasjöns Stugby AB
Bjellum
SE-532 93 Axvall

 

Lake Hornborga Nature Resort


Hornborgasjön Turism

 

Org.nr 556252-7654
Copyright © 1982-2010

Välkomna till Hornborgasjöns Fiskecamp

Sportfiskedagarna

Program

Föredraget om Sportfiskets historia av Göran Cederberg har fokus på sportfiskets kulturhistoria och traditioner såväl i litteraturen som vad gäller utvecklingen av redskap och utrustning avsedda för spöfiske – spön, rullar, linor, flugor etc. Särskild vikt läggs vid författen Izaak Walton och hans lika klassiska verk The Compleat Angler (utgiven på 1600-talet) samt de engelska laxfiskarnas påverkan på flugfisket i Sverige och Norge fram till idag. För att göra presentationen mer levande visas ett drygt 100-tal foton, bland annat unika bilder på den tidstypiska och intakta interiören (från slutet av 1800-talet) i ett par av de så kallade Engelskhusen i Norge.

Göran Cederberg är född 1958 och har alltid varit intresserad av natur och sportfiske. I botten är han fil mag med etnologi som huvudämne, men har under många år skrivit om sportfiske (både böcker och i sportfiskepressen) samt arbetat som förlagsredaktör. Är även medlem i Sveriges Författarförbund.

Hornborgasjöns Fiskecamp

På bekvämt avstånd från hamn, inom naturvårdsområde vid nordöstra delen av Hornborgasjön finns Hornborgasjöns Fiskecamp.

Fiskare

Här kan Du hyra lättrodda båtar samt köpa fiskekort i Hornborgasjön och närbelägna vattendrag. Vi erbjuder också fiskeguidning, hyr ut fiskeutrustning, säljer egentillverkade gäddflugor samt naturligtvis lämnar fisketips.

Gädda

Du bor i en 50 m2 stor stuga i vår stugby.

Fisket avser i första hand gädda, abborre och id. Vi rekommenderar gäddfiske med ytgående beten, t.ex. fluga, poppers eller jerkbait. För rekordfiske testa fiske av id i Hornborgasjöns utlopp.

Som fiskare bidrar Du till naturvården i Hornborgasjön. För att vid vissa tider ej störa fågellivet i Hornborgasjön fiskar du med fiskekort i närbelägna sjöar. Vi kan också rekommendera en kombination med trollingfiske i Vänern.

I vår reception säljer vi ett urval av flugor från Exclusive Baits, mer information finns på www.exclusivebaits.se.

Välkomna till en spännande fiskeupplevelse!

Vi kan för närvarande erbjuda ett speciellt fiskepaket:

  • Boende i stuga
  • Lån av roddbåt (aluminium eller plast)
  • Fiskekort
  • Fisketips

Priset för fiskepaketet för 2 personer per dygn är SEK 870.
Priset för fiskepaketet för 3 - 5 personer per dygn är SEK 1.180.
För andra dygnet tillkommer halva dygnspriset enligt ovan.

Vi erbjuder också två andra upplevelsepaket i området.